Regnbågsfestivalen 18 augusti

RFSL

Regnbågsfestivalen är en manifestation av kärlek för alla. Överallt i samhället märker vi att inskränkthet, främlingsfientlighet och homo-/bi-/transfobi får ett nytt fotfäste i svallvågorna efter de odemokratiska grupper som växer sig större. Därmed är ett ställningstagande mer aktuellt än på länge. Därför uppmanar RFSL Nyköping tillsammans med sina samarbetspartners er alla att komma och visa ert stöd samtidigt som vi delar en fin eftermiddag/kväll full av aktiviteter.

Regnbågsfestivalen - bild på styrelsen m.fl. som "regnbågshjältar"

14.00 Picknick för stolta familjer. “Beef and Burger AB” kommer att sälja baguetter/fika/kaffe/dryck till mycket förmånliga priser. Friskis och Svettis håller ett utegympass. Här kan du läsa mer om mat och dryck som säljs till picknicken.

15.00 Invigningstal. Saga Karlsson från RFSL:s förbundsstyrelse. RFSL Nyköpings pris Guldägget delas ut.

15.30 Lokala bandet Kij framför ett par låtar och “Det är kärlek”:s David Wingren framträder. Spana in Sveriges minsta dödsorkester på youtube här! Detta vill du INTE missa!!!

16.30 Color fight i hamnen! En kamp om regnbågens färger i form av pulverfärg.

17:15 Paneldebatt i hbtqi-frågor inför valet. Hamnen på planen vid bodarna. Moderator: Olof Jonmyren.

18:15 NBV:s dansgrupper framträder.

19:00 Avslutning.

19:30 Regnbågsmässa med Svenska kyrkan Nyköpings församling i hamnen.

21:00 Dragshow på Hamnmagasinet med Regnbågsfestivalens efterfest. Utöver dragartister underhåller Nyköpings egna artister Jesper Anell samt Tony Ejremar (klicka på namnet för att komma till deras respektive musik).

 

Under festivalen kommer deltagarna bjudas på diverse aktiviteter, uppträdande, besök av utryckningsfordon, ansiktsmålning, liveperformens, möjlighet till förberedelser inför dragshowtävlingen på Hamnmagasinet och mycket, mycket mer.