Om oss

RFSL

Välkommen till RFSL Nyköping!

Vi är en lokal avdelning inom RFSL som verkar för ett HBTQI-vänligare samhälle! Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som drivs helt ideellt.

 

Vad är RFSL?
Föreningen RFSL Nyköping är en avdelning till Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter (RFSL) och har till uppgift att verka för sexuellt likaberättigande, främst genom att förbättra den personliga och sociala situationen för homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer med queera uttryck och identiteter. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden.

Var finns vi?
Föreningen grundades 1990 och verkar i Nyköping, Oxelösund, Trosa, Vagnhärad, Gnesta, Katrineholm, Flen, Malmköping och småorterna i östra Södermanland. Föreningen finns också på Facebook med mer information om våra evenemang och bilder som du inte hittar här.


Vad gör vi?

Vi driver Borgens HBTQI-häng/café, vi pratar heteronorm och HBTQI på skolinformationer och utbildar vuxna i bemötande, vi försöker påverka politiker, beslutsfattare och allmänhet – och vi jobbar med att förhindra spridning av HIV och andra könssjukdomar och med att förbättra HBTQI-personers hälsa.


Måste jag vara medlem?

HBTQI-hänget/caféet är öppet för både medlemmar och icke-medlemmar. För att delta i förbundets utbildningar och träffar krävs dock medlemskap i RFSL.


Hjälp, jag behöver någon att prata med !

När Borgen-hänget har öppet kan du ringa vår stödtelefon på nummer 0793-37 37 80. Hit kan du ringa om du behöver prata med någon om homo- och bisexualitet & transfrågor, om könsidentitet och könsuttryck. Det kan också handla om komma ut, hiv/aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Övriga tider hänvisar vi till HBT-jouren i Norrköping på nummer 011-444 14 40.